Terug naar Blogs

Unit4 Personeel & Salaris Online

Ed Snitselaar | 05-07-2023

Al enige jaren gebruikt Huibers Salaris-HRM het salarispakket Unit4 Salaris.

Huibers verzorgt hierbij de maandelijkse aangifte loonheffingen, de salarisspecificaties, de loonaangifte en betaalbestanden. Dit alles gebeurde per mail.

Vanuit de wens van onze relaties om de salarisadministratie en personeelsinformatie te verbeteren en te centraliseren heeft Huibers Salaris-HRM er begin 2016 voor gekozen om het huidige pakket te upgraden naar het Cloud systeem Unit4 Personeel & Salaris Online. Deze beveiligde Cloud omgeving biedt u een eigen (persoonlijk) portaal met toegang tot alles wat u nodig hebt op het gebied van salaris en personeelsinformatie en daarmee de opbouw van een degelijk personeelsdossier.

Personeel & Salaris Online is een totaal pakket en is gebaseerd op een selfservice-tool. Dat wil zeggen dat u inzage heeft in alle personeel- en salarisgegevens, zelf mutaties doorvoert en via het systeem rapportages kan vervaardigen. Daarnaast heeft het bijvoorbeeld een geïntegreerd verzuim- en verlofregistratiepakket, een signaleringsfunctie maar ook een ESS (Employee Self Service systeem). Zo heeft u of uw medewerker(s), afhankelijk van de module, de mogelijkheid om zelf loonstroken, jaaropgaven, rapportages etc. in te zien en te downloaden. Bovendien zijn we met dit pakket in staat om maatwerk te leveren, zodat we het systeem naar uw wensen kunnen inrichten.

Omdat het pakket zo enorm veel mogelijkheden kent, hebben wij een drietal modules samengesteld waar u uit kunt kiezen, bestaande uit:

  1. Basic Module: Hiermee heeft u inzage in uw maandelijkse salarisbestanden (denk aan loonstroken, betaalbestanden etc.), de mogelijkheid tot het zelf invoeren van mutaties en inzage in werknemersgegevens;
  2. Medium Module: Deze module bevat de mogelijkheden van de Basic Module met daarnaast een verzuim- en verlofregistratie, declaraties van werknemers en ESS (Employee Self Service systeem) of Personeelsdossiers;
  3. Advanced Module: Bevat de mogelijkheden van de Medium Module en daarnaast ESS (Employee Self Service systeem) en Personeelsdossiers.

Standaard dienstverlening

De Basic Module maakt standaard onderdeel uit van onze reeds bestaande afspraken. Ofwel deze wordt sowieso aan onze relaties ter beschikking gesteld. De Basic Module is overigens laagdrempelig ingericht zodat het voor u als gebruiker eenvoudig is om wegwijs te worden in de nieuwe omgeving.

Wanneer krijgt u toegang tot uw eigen omgeving?

De online module wordt gefaseerd aan onze relaties beschikbaar gesteld. Binnenkort ontvangt u van ons een e-mail met daarin uw persoonlijke toegangscode tot uw eigen portaal. Daarnaast ontvangt u een gebruikershandleiding en kunt u voor vragen geheel vrijblijvend contact opnemen met uw contactpersoon binnen Huibers Salaris – HRM. Uiteraard komen we graag bij u langs om u verder wegwijs te maken in het pakket.

Werken met de Medium- en Advanced Module?

Ter vergelijking met de Basic module bieden de Medium- en de Advanced Module meer opties en uitbreidingsmogelijkheden. Met deze modules kunt u uw salaris- en personeelsadministratie veelal synchroniseren. Zo beschikken beide modules over een verlof- en verzuimregistratie, die daarmee gekoppeld is aan uw salarisadministratie. Verder kunt u een compleet personeelsdossier van uw werknemers bijhouden (denk aan arbeidscontracten, diploma`s, kopie ID etc.). Met het Employee Self Service systeem krijgt uw werknemer de mogelijkheid om zich via een app toegang te verschaffen tot zijn eigen online omgeving. Hiermee kan hij direct zijn loonstroken en jaaropgaven downloaden en inzien, zijn NAW-gegevens wijzigen en biedt het de mogelijkheid om direct declaraties (zoals zakelijke kilometers, overwerk) en verlof in te dienen.

Bent u geïnteresseerd in de Medium- of Advanced module, dan maken wij graag een geheel vrijblijvende afspraak met u om een demonstratie te geven en de mogelijkheden te bespreken.